‘We vergeten allemaal wel eens wat,’ zei mama. ‘Sleutels, verjaardagen, jachtgeweren, geliefden en uiteindelijk onszelf.’

Jaja daar is dan mijn tweede boek van Marcel Vaarmeijer.

In een eerdere beleving vertelde ik al dat ik groot fan ben geworden van zijn schrijfstijl. En dat blijft zo. Want dit boek was weer helemaal geweldig.

Marcel heeft zo’n leuke en aparte manier van schrijven. Ik kan het niet uitleggen. Dat moet je gewoon zelf ervaren 🙂

Het boek heeft weer zeer veel gevoel voor humor en tragiek in zich.

Het begint met de jonge Himmel die wat scheikundige proeven uitvoert die niet helemaal goed aflopen. Zijn vader (arts) neemt hem vanaf daar onder zijn hoede. Himmel wil maar één ding: samen met papa de wereld beter hetzij onsterfelijk maken. Himmel wil dus ook arts worden.

Himmel blinkt uit in leren. Met grote sprongen doorloopt hij het leerproces. Himmel krijgt één vriend die de rest van het boek bij hem zal blijven.

We volgen Himmel van kind tot wijze man, van verdriet tot meesterlijke ontdekkingen, van liefde die sneuvelt tot blinde liefde en in de zoektocht naar de waarheid over zijn moeder.

Het boek wordt compleet als de familie Grünewald met zijn allen een gezondheidskliniek openen. Met de avontuurlijke en fantasierijke schrijfstijl van Marcel kun je je nu vast wel voorstellen dat dit zorgt voor heel wat bizarre gebeurtenissen.

Met zeer veel plezier en genoegen heb ik dit boek gelezen en van het einde kreeg ik kippenvel.

Heelmeester verdiend 1000 sterren *****